- Köttfärspaj.
Paj är något som båda jag och Peter älskar, så det görs ofta i detta hus.
Paj är även underbart gott att ha i matlåda! Jag har säkert lagt ut mitt paj recept tidigare,
men nu får ni det igen. :)
Köttfärspaj.
100 gram margarin
3 dl mjöl
2 msk vatten
Blanda samman alla ingredienser, tryck sedan ut degen i en smord ungsform.
Nagga degen med en gaffel och ställ in den i kylskåpet i 30 min.
Förgrädda sedan pajskalet i 10 min i 200 grader mitt i ugenen.
400 gram köttfärs
1 gulllök
7 champinjoner
1 rödpaprika
1 burk Creme Fraiche
3 ägg
Ost
salt
Peppar.
Hacka löken och bryn den i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Skär champinjonerna i små bitar ocg stek dom i en egen stekpanna, när de har fått fin färg tillsätter du dom i köttfärsröran. Hacka papariken och tillsätt den..
Blanda ägg cremefraiche, ost, salt och peppar i en skål (Jag tillsatte även tacosås), häll sedan blandningen i köttfärsröran och blanda ihop snabbt till en smet. Häll sedan smeten i pajskalet, lägg ost ovanpå pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min.
Blandningen i pajen kan man variera, jag gör olika varje gång! :D Huvudsaken är att du har äggstanningen.
Recepten kan göras både glutenfria och laktosfria.
Denna sås/röra brukar jag ha till pajen.
Den är hur enkel som helst att göra, och dessutom är den riktigt god!
Jag har inga riktiga mått på ingredienser, som vanligt..
Men jag brukar ta ca:
10 cm gurka
3 dl Turkisk yougurt
2 msk Honung
salt
peppar
Skala och skär gurkan i små fina bitar, lägg som sedan i en liten skål.
Tillsätt de övriga ingredienserna, smaka av!
FÄRDIGT! :D
Ha en bra dag! Kram.
Kommentarer
Trackback