- Långpannebröd med havregryn.
Tog tag i saken och bakade bröd.
Det är ju alltid gott med nybakat bröd till maten!
Förresten så länkande jag recepten på föregående inlägg. :)
Långpannebröd med havregryn.
50 gram jäst
5 dl vatten
½ dl honung
50 gram smör
1 tsk salt
5 dl havregryn
12 dl vetemjöl special
1. Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och blanda till jästen har löst upp. Tillsätt honung, smör. salt och havregryn.
2. Blanda i mjölet (ca 9 dl) blanda tills degen är slät och fin + släpper från kanterna i degbunken.
Strö över lite mjöl, låt jäsa under bakduk ca 40 min.
3. Ta degen ur bunken på ett mjölat bakbord, knåda och tillsätt mjöl tills degen har bra konsistens.
4. Kavla och platta ut degen i en bakplåtspapperklädd långpanna (35 x 40 cm). Dela degen i rutor med en mjölad kniv. Nagga sedan degen med en mjölad gaffel.
5. Täck degen med en handduk och låt jäsa ytterliggare 30 min.
6. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 min i 225 grader.
7. Låt sedan kakan svalna på galler, övertäckt med handduk.
Så här såg brödet ut när jag hade kavlat ut det i långpannan..
fäääääärdigt!
Serveringsdags! :)
Lycka till! ♥
Receptet är hittat på kokaihop.se
Kommentarer
Trackback