- Nutella- och bananrulle.
3 ägg
1½ dl socker
2 msk mjölk
skal av en apelsin
1,5 dl vetemjöl
½ dl kakao
50 g smör
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
strösocker till rullning.
3/4 burk Nutella
2 bananer
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
Tillsätt kakao. Tillsätt smör. Rör om.
Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över madelspån och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från kakan.
Bred på nutella krämen, skär bananerna tunt och lägg dem på tårtan.
Rulla ihop och servera!
Mums!!
(Receptet har jag hittat i Leila Lindholms "a piece of cake")
1½ dl socker
2 msk mjölk
skal av en apelsin
1,5 dl vetemjöl
½ dl kakao
50 g smör
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
strösocker till rullning.
3/4 burk Nutella
2 bananer
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
Tillsätt kakao. Tillsätt smör. Rör om.
Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över madelspån och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbotten upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från kakan.
Bred på nutella krämen, skär bananerna tunt och lägg dem på tårtan.
Rulla ihop och servera!
Mums!!
(Receptet har jag hittat i Leila Lindholms "a piece of cake")
Kommentarer
Trackback