- Kassler i ugn.
♦ 500 gram kassler
♦ 1 röd paprika
♦ 3 dl vispgrädde
♦ 1-2 st pressade vitlöksklyftor
♦ 1 dl Mango chutney
♦ 1 msk sambal oelek
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i skivor och lägg dom
omlott i en smord ungssäker form.
Ansa och skär paprikan i bitar och fördela dem
över kasslern. Blanda grädde, pressad vitlök,
mango chutney och sambal oelek.
Häll över kasslern. Gratinera i ugnen i ca 15 min.
Snabbt, enkelt och jädrigt gott!
♦ 1 röd paprika
♦ 3 dl vispgrädde
♦ 1-2 st pressade vitlöksklyftor
♦ 1 dl Mango chutney
♦ 1 msk sambal oelek
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i skivor och lägg dom
omlott i en smord ungssäker form.
Ansa och skär paprikan i bitar och fördela dem
över kasslern. Blanda grädde, pressad vitlök,
mango chutney och sambal oelek.
Häll över kasslern. Gratinera i ugnen i ca 15 min.
Snabbt, enkelt och jädrigt gott!
- Malins bröd.
Malins Kavring.
♦ 1 kg rågsikt
♦ 4 dl ljus sirap
♦ 1 L fil
♦ 2 msk anis
♦ 2 msk fänkål
♦ 1-1½ msk bikarbonat
Blanda allt i en bunke.
Degen ska vara som en gröt i konsistensen.
Grädda längtst ner i ugnen, i 100 grader i 45 min
Grädda ytterligare 45 min i 150 grader längst ner i ugnen.
Så otroligt gott bröd. Och enkelt att göra!! Mmm..
♦ 1 kg rågsikt
♦ 4 dl ljus sirap
♦ 1 L fil
♦ 2 msk anis
♦ 2 msk fänkål
♦ 1-1½ msk bikarbonat
Blanda allt i en bunke.
Degen ska vara som en gröt i konsistensen.
Grädda längtst ner i ugnen, i 100 grader i 45 min
Grädda ytterligare 45 min i 150 grader längst ner i ugnen.
Så otroligt gott bröd. Och enkelt att göra!! Mmm..
- Tårta.
Hade som förslag till Hanna att hon skulle
ha denna tårta på sitt kalas..
Kan inte förstå varför hon sa Nej?
- Knäck..
gjorde knäck idag..
Dom blev faktiskt riktigt bra.
Ni ska få två tips när ni ska göra knäck.
1. Koka knäcken i en gjutjärnspanna,
då bränner det inte fast något i botten.
2. Använd en sås-slev när ni ska portionera
ut knäcken i formarna.
Receptet som jag använde var:
2 dl vispgrädde.
2 dl socker
2 dl ljussirap.
50 g hackad mandel.
Lycka till! ♥
Dom blev faktiskt riktigt bra.
Ni ska få två tips när ni ska göra knäck.
1. Koka knäcken i en gjutjärnspanna,
då bränner det inte fast något i botten.
2. Använd en sås-slev när ni ska portionera
ut knäcken i formarna.
Receptet som jag använde var:
2 dl vispgrädde.
2 dl socker
2 dl ljussirap.
50 g hackad mandel.
Lycka till! ♥