- Malins bröd.
Malins Kavring.
♦ 1 kg rågsikt
♦ 4 dl ljus sirap
♦ 1 L fil
♦ 2 msk anis
♦ 2 msk fänkål
♦ 1-1½ msk bikarbonat
Blanda allt i en bunke.
Degen ska vara som en gröt i konsistensen.
Grädda längtst ner i ugnen, i 100 grader i 45 min
Grädda ytterligare 45 min i 150 grader längst ner i ugnen.
Så otroligt gott bröd. Och enkelt att göra!! Mmm..
♦ 1 kg rågsikt
♦ 4 dl ljus sirap
♦ 1 L fil
♦ 2 msk anis
♦ 2 msk fänkål
♦ 1-1½ msk bikarbonat
Blanda allt i en bunke.
Degen ska vara som en gröt i konsistensen.
Grädda längtst ner i ugnen, i 100 grader i 45 min
Grädda ytterligare 45 min i 150 grader längst ner i ugnen.
Så otroligt gott bröd. Och enkelt att göra!! Mmm..
Kommentarer
Postat av: sandra
Det måste jag testa! :)
Trackback