- Vaniljbullar.
Ingredienser.
♦ 50 gram jäst för söta degar
♦ 100 gram smör/margarin
♦ 3 dl mjölk
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 dl socker eller vit sirap
♦ ca 9 dl vetemjöl
Vaniljkräm
♦ Enligt anvisningar på paketet.
1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan över vätskan.
2. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. . Tillsätt resten av mjölet och även lite till om degen är kladdig.
3. Låt degen jäsa i 30 min under en bakduk till dubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i 2 delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
4. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkrämen, dra ihop toppen på bullarna och låt jäsa ytterliggare 10 min.
5. Pensla bullarna med vispar ägg, grädda sedan bullarna i 250 grader i 5- 10 min.
6. Låt bullarna svalna under duk och pensla sedan i smält smör och rulla dom i socker.
Otroligt lätt och goda bullar! Värda att testa!!
Tog även denna bild från kokaihop.se
♦ 50 gram jäst för söta degar
♦ 100 gram smör/margarin
♦ 3 dl mjölk
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 dl socker eller vit sirap
♦ ca 9 dl vetemjöl
Vaniljkräm
♦ Enligt anvisningar på paketet.
1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan över vätskan.
2. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. . Tillsätt resten av mjölet och även lite till om degen är kladdig.
3. Låt degen jäsa i 30 min under en bakduk till dubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i 2 delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
4. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkrämen, dra ihop toppen på bullarna och låt jäsa ytterliggare 10 min.
5. Pensla bullarna med vispar ägg, grädda sedan bullarna i 250 grader i 5- 10 min.
6. Låt bullarna svalna under duk och pensla sedan i smält smör och rulla dom i socker.
Otroligt lätt och goda bullar! Värda att testa!!
Tog även denna bild från kokaihop.se
Kommentarer
Postat av: Mia
shit vad du är duktig och baka, ser ju hur gott ut som helst :) du får gärna bjuda på de när jag kommer hem, haha om de nu finns några kvar ;)
Postat av: Anonym
Ja, dom var hur goda som HELST! Dom finns nog inte kvar när du kommer hem. Men jag kan ju alltid baka nya! :) Så får vi STOR fika.. Shit nu äre inte länge kvar tills du kommer hem.. Jag läängtar.
Trackback