- Jordgubbstårta.

♦ 4 Ägg
♦ 2 dl socker
♦ 1 dl vetemjöl
♦ 0.75 dl potatismjöl
♦ 1,5 tsk bakpulver

Fyllning 1 (vaniljkräm)
♦ 2 dl mjölk
♦ 5 msk marsanpulver

Fyllning 2
♦ 3 dl jordgubbar mosade eller skivade (jag körde mina i matberedaren)
♦ 2 dl vispgrädde

Garnering
♦ 3 dl vispgrädde
♦ 0,5 liter jordgubbar
♦ ev. flagad choklad

Smörj och bröa en form som är ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker med elvisp.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten.
Vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen
av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna
under en handduk. Skär botten i 3 delar (jag skar bara min i 2 delar).
Använd en brödkniv och skär försiktigt runtom för att sedan komma in mot mitten.
Lägg den understa delen på ett serveringsfat.
Gör vaniljkrämen och låt den stå i kylskåpet i 10 min.
Bred ut vaniljkrämen över tårtbotten lägg på nästa botten.
Fördela jordgubbarna jämnt och bred ev. ut lite jordgubbssylt.
Vispa grädden och bred på den. Lägg på nästa botten. Bred runt om på sidorna och
resten ovanpå. Skölj jordgubbarna och ta bort det gröna. Låt jordgubbarna torka på papper.
Fördela dem ovanpå tårtan. Ställ in i tårtan i kylen en stund.



God blev den, det vill jag lova! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0