- Fudgekaka!

♦ 300 gram smör
♦ 4,5 dl socker
♦ 3 ägg
♦ 1,5 dl kakao
♦ 6 tsk vaniljsocker
♦ 3 dl mjöl
♦ 1,5 tsk bakpulver

Glasyr.
♦ 2 dl grädde
♦ 2 dl socker
♦ 2 msk sirap
♦ 100 gr mörk blockchoklad
♦ 100 gr smör.

Smält smör, vispa ägg och socker, blanda i resten av ingred.
Bred ut smeten i långpanna på smörat bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 min, vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper. Låt kallna.

Glasyr: Blanda allt utom smöret i en kastrull(Jag smälte först chokladen i micron).
Låt koka tills allt tjocknar, ca 15 min.
Skär smöret i bitar och rör ner. 
Bred glasyren över kakan, frys in!
  

Som en dröm! Mums..

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Kakan ska gräddas i 175 grader i 15- 20 min. :)

2010-10-09 @ 17:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0