- Fudgekaka!
♦ 300 gram smör
♦ 4,5 dl socker
♦ 3 ägg
♦ 1,5 dl kakao
♦ 6 tsk vaniljsocker
♦ 3 dl mjöl
♦ 1,5 tsk bakpulver
Glasyr.
♦ 2 dl grädde
♦ 2 dl socker
♦ 2 msk sirap
♦ 100 gr mörk blockchoklad
♦ 100 gr smör.
Smält smör, vispa ägg och socker, blanda i resten av ingred.
Bred ut smeten i långpanna på smörat bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 min, vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper. Låt kallna.
Glasyr: Blanda allt utom smöret i en kastrull(Jag smälte först chokladen i micron).
Låt koka tills allt tjocknar, ca 15 min.
Skär smöret i bitar och rör ner.
Bred glasyren över kakan, frys in!
Som en dröm! Mums..
♦ 4,5 dl socker
♦ 3 ägg
♦ 1,5 dl kakao
♦ 6 tsk vaniljsocker
♦ 3 dl mjöl
♦ 1,5 tsk bakpulver
Glasyr.
♦ 2 dl grädde
♦ 2 dl socker
♦ 2 msk sirap
♦ 100 gr mörk blockchoklad
♦ 100 gr smör.
Smält smör, vispa ägg och socker, blanda i resten av ingred.
Bred ut smeten i långpanna på smörat bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 min, vänd kakan upp och ner på bakplåtspapper. Låt kallna.
Glasyr: Blanda allt utom smöret i en kastrull(Jag smälte först chokladen i micron).
Låt koka tills allt tjocknar, ca 15 min.
Skär smöret i bitar och rör ner.
Bred glasyren över kakan, frys in!
Som en dröm! Mums..
Kommentarer
Postat av: Pernilla
Kakan ska gräddas i 175 grader i 15- 20 min. :)
Trackback