- Kyckling i limesås.

♦ 4 st tinade kycklingfileér
0,5 st lime frukt eller 0,25 citron
1 tsk salt
1 krm svartpepapr
1 dl varmt vatten
1,5 st hönsbuljong
2 dl creme fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 msk honung

Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita.
Skär skalen i tunna skivor.
skär fileérna i "grytbitar" och stek dem.
Lägg dem sedan i en stekpanna, salt o peppra,
strö över limestrimlorna och droppa lime saft över.
Vispa ihop varmt vatten, buljongtärningen, soja, honung och creme fraiche
och häll över kycklingen. Låt små puttra under lock 5-6 min.

Servera med ris!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0