- Kyckling i limesås.
♦ 4 st tinade kycklingfileér
♦ 0,5 st lime frukt eller 0,25 citron
♦ 1 tsk salt
♦ 1 krm svartpepapr
♦ 1 dl varmt vatten
♦ 1,5 st hönsbuljong
♦ 2 dl creme fraiche
♦ 1 tsk kinesisk soja
♦ 1 msk honung
Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita.
Skär skalen i tunna skivor.
skär fileérna i "grytbitar" och stek dem.
Lägg dem sedan i en stekpanna, salt o peppra,
strö över limestrimlorna och droppa lime saft över.
Vispa ihop varmt vatten, buljongtärningen, soja, honung och creme fraiche
och häll över kycklingen. Låt små puttra under lock 5-6 min.
Servera med ris!
♦ 0,5 st lime frukt eller 0,25 citron
♦ 1 tsk salt
♦ 1 krm svartpepapr
♦ 1 dl varmt vatten
♦ 1,5 st hönsbuljong
♦ 2 dl creme fraiche
♦ 1 tsk kinesisk soja
♦ 1 msk honung
Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita.
Skär skalen i tunna skivor.
skär fileérna i "grytbitar" och stek dem.
Lägg dem sedan i en stekpanna, salt o peppra,
strö över limestrimlorna och droppa lime saft över.
Vispa ihop varmt vatten, buljongtärningen, soja, honung och creme fraiche
och häll över kycklingen. Låt små puttra under lock 5-6 min.
Servera med ris!
Kommentarer
Trackback