- Kycklingpaj.
Pajdeg:
♦ 3 dl mjöl
♦ 100 gram smör
♦ 2 msk kallt vatten
Fyllning:
♦ 4 st kycklingfileér
♦ 15 cm purjolök
♦ 1 msk smör
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 st hackad röd paprika
♦ 2 dl mexican chili creme fraiche
♦ 3 st ägg
♦ 3 dl riven ost
1. Hacka ihop mjöl + smör till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen och lägg i formen. Nagga botten.
Ställ den i kylskåp så att den kallnar.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
2. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsas med.
Låt svalna något.
3. Tärna paprikan. Blanda kycklingen, purjolöken,
creme fraiche, ägg och hälften av osten.
Fördela resten av osten på pajen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i
30- 40 min.
Serveras med sallad.
♦ 3 dl mjöl
♦ 100 gram smör
♦ 2 msk kallt vatten
Fyllning:
♦ 4 st kycklingfileér
♦ 15 cm purjolök
♦ 1 msk smör
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 st hackad röd paprika
♦ 2 dl mexican chili creme fraiche
♦ 3 st ägg
♦ 3 dl riven ost
1. Hacka ihop mjöl + smör till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen och lägg i formen. Nagga botten.
Ställ den i kylskåp så att den kallnar.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
2. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsas med.
Låt svalna något.
3. Tärna paprikan. Blanda kycklingen, purjolöken,
creme fraiche, ägg och hälften av osten.
Fördela resten av osten på pajen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i
30- 40 min.
Serveras med sallad.
Kommentarer
Trackback