- Lasagne.
♦ 1 gul lök
♦ 5 vitlöksklyftor
♦ 3 msk olivolja
♦ 2 burkar krossade tomater á 400 g.
♦ 1 burk passerade tomater á 400 g.
♦ 1 msk torkad oregano
♦ 1 dl färska basilikablad
♦ 600 g nötfärs
♦ salt
♦ svartpeppar
♦ 2 vispade ägg
♦ 400 g ricotta ost (typ philadelpia ost)
♦ 400g färska lasagne plattor
♦ 225g mozzarella ost.
Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna och fräs hälften
av löken och all vitlök i ca 5 min. Tillsätt krossade tomater,
passerade tomater och krydda med oregano blanda väl.
Koka upp o låt sjuda i ca 30 min.
Hacka basilikan och tillsätt hälften av den när 10 min återstår.
Stek upp resten av löken och köttfärsen i en stekpanna,
smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form 35 x 25.
Vispa ihop ägg, ricotta ost och resten av basilikan i en skål.
Smaka av med salt och peppar.
Bred ut ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg
ett lager lasagneplattor ovanpå. Fördela hälften av nörfärsen
och 1/3 av tomatsåsen på plattorna. Lägg på ett andra lager
med plattor och häll över hälften av ricotta blandningen.
Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, plattorna och
ricottablandningen. Ugnsbaka i 40 min.
Skiva mozzarellan och lägg den på lasagnen.
Gratinera ytterligare 10 min.
Gott Gott!!
♦ 5 vitlöksklyftor
♦ 3 msk olivolja
♦ 2 burkar krossade tomater á 400 g.
♦ 1 burk passerade tomater á 400 g.
♦ 1 msk torkad oregano
♦ 1 dl färska basilikablad
♦ 600 g nötfärs
♦ salt
♦ svartpeppar
♦ 2 vispade ägg
♦ 400 g ricotta ost (typ philadelpia ost)
♦ 400g färska lasagne plattor
♦ 225g mozzarella ost.
Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna och fräs hälften
av löken och all vitlök i ca 5 min. Tillsätt krossade tomater,
passerade tomater och krydda med oregano blanda väl.
Koka upp o låt sjuda i ca 30 min.
Hacka basilikan och tillsätt hälften av den när 10 min återstår.
Stek upp resten av löken och köttfärsen i en stekpanna,
smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form 35 x 25.
Vispa ihop ägg, ricotta ost och resten av basilikan i en skål.
Smaka av med salt och peppar.
Bred ut ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg
ett lager lasagneplattor ovanpå. Fördela hälften av nörfärsen
och 1/3 av tomatsåsen på plattorna. Lägg på ett andra lager
med plattor och häll över hälften av ricotta blandningen.
Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, plattorna och
ricottablandningen. Ugnsbaka i 40 min.
Skiva mozzarellan och lägg den på lasagnen.
Gratinera ytterligare 10 min.
Gott Gott!!
Kommentarer
Trackback