- Lasagne.

♦ 1 gul lök
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 burkar krossade tomater á 400 g.
1 burk passerade tomater á 400 g.
1 msk torkad oregano
1 dl färska basilikablad
600 g nötfärs
salt
svartpeppar
2 vispade ägg
400 g ricotta ost (typ philadelpia ost)
400g färska lasagne plattor
225g mozzarella ost.

Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna och fräs hälften
av löken och all vitlök i ca 5 min. Tillsätt krossade tomater,
passerade tomater och krydda med oregano blanda väl.
Koka upp o låt sjuda i ca 30 min.
Hacka basilikan och tillsätt hälften av den när 10 min återstår.

Stek upp resten av löken och köttfärsen i en stekpanna,
smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form 35 x 25.
Vispa ihop ägg, ricotta ost och resten av basilikan i en skål.
Smaka av med salt och peppar.

Bred ut ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg
ett lager lasagneplattor ovanpå. Fördela hälften av nörfärsen
och 1/3 av tomatsåsen på plattorna. Lägg på ett andra lager
med plattor och häll över hälften av ricotta blandningen.
Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, plattorna och
ricottablandningen. Ugnsbaka i 40 min.
Skiva mozzarellan och lägg den på lasagnen.
Gratinera ytterligare 10 min.

Gott Gott!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0