- Grekisk pytt!
Gud så god den grekiska pytten blev som jag gjorde i söndags!
Man kan inte annat än älska den! :)
Ingredienser:
1 kg fläskfile
MARINAD
1,5 dl rapsolja
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk ingefära
salt
peppar
3 st skivade vitlöksklyftor
ROTFRUKTER
1 kg potatis
3 st klyftade rödlökar
3 st skivade tomater
1 gul paprika
1 grön paprika
½ Zucchini i bitar
2 pkt fetaost
SÅS!
2 dl Creme Fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime
Salt & Peppar
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse, skär fläskfilen i bitar, lägg ner fläskfilen i marinaden och låt stå i kylskåp i minst 6 timmar.
2. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den sen stå och dra i kylskåpet tills det är dags för servering.
3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka potatisen i 5 min.
4. Lägg potatisklyftorna och fläskfilen i en långpanna. Lägg över de övriga rotfrukterna + tomaterna på potatisen och köttet.
5. Grädda i ugnen i 225 grader i 25-30 min.
6. Lägg fetaosten över den den varma gratängen.
Servera med den kalla såsen och vitlöksbröd. NamNam!
Kommentarer
Postat av: Helon
Ååååh, vad gott! Det ska jag göra när vi har flyttat.. :) Och biffarna med!
Men jag tänkte på marinaden, man kan inte hälla i lite av den i långpannan så det blir lite mer såsigt? Vore gööött! :)
Svar:
Pernilla
Trackback