- Grekisk pytt!

Gud så god den grekiska pytten blev som jag gjorde i söndags!
Man kan inte annat än älska den! :)
 
Ingredienser:
 
1 kg fläskfile
MARINAD
1,5 dl rapsolja
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 msk ingefära
salt
peppar
3 st skivade vitlöksklyftor
 
ROTFRUKTER
1 kg potatis
3 st klyftade rödlökar
3 st skivade tomater
1 gul paprika
1 grön paprika
 ½ Zucchini i bitar
2 pkt fetaost
 
SÅS!
2 dl Creme Fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime
Salt & Peppar
 
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse, skär fläskfilen i bitar, lägg ner fläskfilen i marinaden och låt stå i kylskåp i minst 6 timmar.
 
2. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den sen stå och dra i kylskåpet tills det är dags för servering.
 
3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka potatisen i 5 min.
 
4. Lägg potatisklyftorna och fläskfilen i en långpanna. Lägg över de övriga rotfrukterna + tomaterna på potatisen och köttet.
 
5. Grädda i ugnen i 225 grader i 25-30 min.
 
6. Lägg fetaosten över den den varma gratängen.
 
Servera med den kalla såsen och vitlöksbröd. NamNam!
 
 

Kommentarer
Postat av: Helon

Ååååh, vad gott! Det ska jag göra när vi har flyttat.. :) Och biffarna med!
Men jag tänkte på marinaden, man kan inte hälla i lite av den i långpannan så det blir lite mer såsigt? Vore gööött! :)

Svar: Jo, man ska hälla över marinaden som är i påsen över köttet och potatisen. :) Du måste testa laga grekisk pytt! MMMMMmmmm.. ;)
Pernilla

2012-11-14 @ 14:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0