- Biskvier
Biskvier.
Bottnar.
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
50 g choklad (Marabou)
125 g rumstemp smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
150 g choklad.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmasan på rivgärn och blanda ner äggvitan.
Rör till en smidig smet. Spritsa ut eller forma 12 st runda bottnar, på bakplåtspapper.
Grädda i 12-15 min, tills de har fått fin färg. Låt svalna.
Lägg de sedan upp och ner på ett galler och låt kallna.
Smärt chokladen till fyllningen i vattenbad.
Vispa florsocker, smör, vaniljsocker och äggula fluffigt, rör ner chokladen i krämen.
Doppa sedan kakorna i smält choklad.
Ställ sedan in beskvierna i kylskåpet.
Smaskens!
Kommentarer
Postat av: Karolina
Fasiken ser sjukt gott ut!
Trackback