- Lady!
Nu är Lady borta, död!
Åh, vad jag saknar henne..
Jag vill att hon ska vara här nu.
Hon var sjuk och gammal,
senaste veckorna har hon inte ätit normalt.
Knappt ätit alls, spytt inne, bajsat inne..
Så hon var nog på väg att dö..
Men Conny och mamma tog henne till
veterinären idag. :(
Åh jag är så ledsen, men korv!!
Conny ska fara och hämta en ny labrador imorgon.
Men det är ju inte samma sak för det är ju inte lady..
Ursch, sånt här är aldrig roligt..
Söt Lady! Vila i frid! ♥
Åh, vad jag saknar henne..
Jag vill att hon ska vara här nu.
Hon var sjuk och gammal,
senaste veckorna har hon inte ätit normalt.
Knappt ätit alls, spytt inne, bajsat inne..
Så hon var nog på väg att dö..
Men Conny och mamma tog henne till
veterinären idag. :(
Åh jag är så ledsen, men korv!!
Conny ska fara och hämta en ny labrador imorgon.
Men det är ju inte samma sak för det är ju inte lady..
Ursch, sånt här är aldrig roligt..
Söt Lady! Vila i frid! ♥
- Vaniljbullar.
Ingredienser.
♦ 50 gram jäst för söta degar
♦ 100 gram smör/margarin
♦ 3 dl mjölk
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 dl socker eller vit sirap
♦ ca 9 dl vetemjöl
Vaniljkräm
♦ Enligt anvisningar på paketet.
1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan över vätskan.
2. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. . Tillsätt resten av mjölet och även lite till om degen är kladdig.
3. Låt degen jäsa i 30 min under en bakduk till dubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i 2 delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
4. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkrämen, dra ihop toppen på bullarna och låt jäsa ytterliggare 10 min.
5. Pensla bullarna med vispar ägg, grädda sedan bullarna i 250 grader i 5- 10 min.
6. Låt bullarna svalna under duk och pensla sedan i smält smör och rulla dom i socker.
Otroligt lätt och goda bullar! Värda att testa!!
Tog även denna bild från kokaihop.se
♦ 50 gram jäst för söta degar
♦ 100 gram smör/margarin
♦ 3 dl mjölk
♦ 0,5 tsk salt
♦ 1 dl socker eller vit sirap
♦ ca 9 dl vetemjöl
Vaniljkräm
♦ Enligt anvisningar på paketet.
1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner mjölken så att det blir fingervarmt. Häll jästen i en bunke och häll sedan över vätskan.
2. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt 6 dl mjöl och rör om tills det blir som en smet. . Tillsätt resten av mjölet och även lite till om degen är kladdig.
3. Låt degen jäsa i 30 min under en bakduk till dubbel storlek. Arbeta sedan ihop degen på ett mjölat bord, dela den i 2 delar, och dela sedan dom i 12 lika stora delar.
4. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i en kvart. Gör sedan en grop i bullarna och fyll med vaniljkrämen, dra ihop toppen på bullarna och låt jäsa ytterliggare 10 min.
5. Pensla bullarna med vispar ägg, grädda sedan bullarna i 250 grader i 5- 10 min.
6. Låt bullarna svalna under duk och pensla sedan i smält smör och rulla dom i socker.
Otroligt lätt och goda bullar! Värda att testa!!
Tog även denna bild från kokaihop.se
- Orvars philadelphia
Ingredienser.
♦ 4 st ägg
♦ 4 dl socker
♦ 150 gram smält margarin
♦ 6 dl riven morot
♦ 2 tsk bakpulver
♦ 2 tsk vaniljsocker
♦ 2 tsk bikarbonat
♦ 4 dl vetemjöl
Glasyr
♦ 150 gram philadelpihaost
♦ 60 gram smält smör
♦ 2,5 dl florsocker
♦ 1 dl cocos.
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda ner övriga ingredienser.
3. Grädda kakan i en smord+bröad långpanna, 30 x 40 cm i 175 grader, 20 min.
4. Blanda glasyren och bred på när kakan har svalnat. Strö över cocos.
Glömde bort att ta bilder själv, så jag lånade bilden där jag tog receptet.
Hämtar nästan alla mina recept från kokaihop.se
♦ 4 st ägg
♦ 4 dl socker
♦ 150 gram smält margarin
♦ 6 dl riven morot
♦ 2 tsk bakpulver
♦ 2 tsk vaniljsocker
♦ 2 tsk bikarbonat
♦ 4 dl vetemjöl
Glasyr
♦ 150 gram philadelpihaost
♦ 60 gram smält smör
♦ 2,5 dl florsocker
♦ 1 dl cocos.
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda ner övriga ingredienser.
3. Grädda kakan i en smord+bröad långpanna, 30 x 40 cm i 175 grader, 20 min.
4. Blanda glasyren och bred på när kakan har svalnat. Strö över cocos.
Glömde bort att ta bilder själv, så jag lånade bilden där jag tog receptet.
Hämtar nästan alla mina recept från kokaihop.se