- Pinnbröd.

♦ 5 dl vetemjöl.
♦ 2 tsk salt.
♦ 2 tsk bakpulver.
♦ 2 dl vatten.

Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.

Färdigt!

- Porterstek.

♦ 1,6 kg benfri stek
1 flaska porter (33 cl)
1,5 dl kinesisk soja
1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
6 st svartpepparkorn
6 st krossade enbär
2 tsk timjan, torkad
2 stora vitlöksklyftor
1 stor lök i klyftor (gul)
2 st köttbuljongtärningar

Såsen!
8 dl sky
5 msk vetemjöl
2 dl grädde

1. Välj en gryta där köttet kommer ligga lite trångt.
2. Klyfta löken och dela vitlöken. Lägg alla ingredienser i en gryta utom köttet och låt koka upp.
3. Lägg ner köttet och småkoka/sjud i ca 30 min. Vänd på köttbiten.
4. Stick ner kött-termometern i den tjockaste delen av köttet.
Annars kan du räkna med ca 1,5 h -> temp 70-75 grader.
5. Låt köttet svalna i sitt spad. Minst 30 min, men gärna över natten.
6. Sila ner skyn i en stor kastrull. Rör ner grädde + mjöl och koka i 3-5 min.

Färdigt!

- Bella.

Så här sover bella.


Den här bilden togs när hon just hade kommit.
Nu är hon en ANING större, och bits som bara den!
Ska försöka ta lite nyare bilder!!
Det vita hon har på ryggen är tipex, uppfödarna märkte valparna
med det för att kunna skilja på dem.

-Solskensgryta.

♦ 4 dl turkisk yoghurt
♦ 600 gram kycklingfilé
♦ 2 tsk curry
♦ 2 dl skuren purjolök
♦ 1 grön paprika
♦ 1 röd paprika
♦ 2 msk tomatpure
♦ 2 msk vetemjöl
♦ 2 dl stark grönsaksbuljong
♦ 2 dl grädde

salt & Peppar


strimla kycklingen. fräs matfett och curry i en gryta, tillsätt köttet och bryn det.
lägg i grönsaker och låt det puttra. Tillsätt tomatpuré och rör om ordentligt.
vispa ihop mjöl och buljong och rör ner det i grytan.
Ta av grytan från plattan och tillsätt yoghurt och grädden, värm på svag värme.
smaka av med salt o peppar.

Serveras med ris.

Riktgt gott, även gott att ha i matlåda! :)

- fläskfile pasta.

♦ 1 st fläskfile.
♦ 1 gul lök
♦ 1 gul paprika
♦ 1 burk creme fraich med smak av svamp
♦ 1 st grädd ädelost
♦ 1 st kött buljongtärning
♦ peppar

Hacka löken. Fräs på den i en stekpenna.
Skär fläskfilen i småt bitar, tillsätt den i stekpannan.
skär paprikan i bitar, tillsätt den i stekpannan.
Tillsätt Creme fraich, och en dutt vatten.
tillsätt buljong tärningen och ädelosten.
Låt puttra några minuter.

KLART! Lätt som en plätt, men riktigt gott! :)

 


- Lite bilder.

här kommer lite bilder från mitt lilla rum,
för jag antar att ni är nyfikna hur det ser ut! :)




ovanför sängen.


Köpte den här för 100 Kr på rusta, det vvar den ju värd! :)

Har lite kalt på väggarna, men det ska komma upp lite mer grejs!

RSS 2.0