Päron paj!

4 st päron
2 msk socker

150 gram margarin
5 msk strösocker
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 dl kokosflingor

Skala och skiva päronhalvorna och lägg dem i en smörad ugnssäkerform.
Strö över socker.

Gör smuldegen: Smält margarinet, och tillsätt resten av inredienserna i kastrullen.
Rör om. Klicka sedan ut degen över päronen.
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min i 200 grader.

Servera med glass, grädde eller vaniljsås!




-Köttfärspaj!

Riktigt enkel & God köttfärspaj!

Pajdeg:
200 gram vetemjöl (1dl= 60 gram)
125 gram smör
2 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
3dl mjölk eller grädde
3 dl riven ost
200-400 gram nötfärs
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
två tomater
oregano
salt
peppar
riven ost


Blands smör & vetemjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vatten & knåda ihop till en deg.
Lägg den svalt en stund. Kavla sedan ut den & stoppa den i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 200 grader.. 

vispa äggen+ grädden+ osten i en skål.
Fin hacka löken+vitlöken fräs detta i en stekpanna. Stek även köttfärsen.
tillsätt tomatpuren, salt, peppar, oregano. Låt puttra några minuter.
Låt sedan köttfärsen svalna. Skär under tiden tomaterna i skivor.
Blanda "stanningen" och köttfärsenoch fyll pajskalet med detta.
dekorera med tomatskivorna.
grädda i ca180 grader i 45-50 minuter. Känn då i mitten av pajen om "stanningen" har stannat.
Ta ut den nästan färdiga pajen och lägg på osten, stoppa sedan in pajen en stund till i ugnen, tills osten har fått en fin färg!
Lägg på lite oregano innan servering.
Mumma!

Potatis gratäng.

Igår gjorde vi helstekt fläskfile och potatisgratäng, gratängen blev super god, så jag tänkte dela med mig av recptet.

10 st potatisar
1,5 st gula lökar
5 dl matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
2 krm svart peppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäkerform.
Skala och skiva potatisen tunt, skala och hacka löken.
Blanda grädde, pressad vitlök, salt och peppar i en skål.
Fördela hälften av potatisen och all lök i formen, häll över
hälften av gräddblaningen, fördela resten av potatisen ovanpå.
Häll på resten av grädden. Strö över osten.
Grädda tills potatisen har blivit mjuk, ca 45 min.

- Kärkleksmums.

150 g margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl

Glasyr.
50 g margaring
3 msk kaffe. (brukar ha i lite vatten istället)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker.
Kokos elelr strössel.

Smält margarinet låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa.
Tillsätt mjölk, mjöl, margarin vispa.
Bred ut smeten i en långpanna.

Grädda nederst i ugnen i 225 grader i ca 10-15 min.

Gör glasyren. Smält margarin.
Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Gott Gott! ♥

- Riddarkaka!

4 st ägg
6 dl socker
150 gram rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vanilj socker
2 krm salt

Glasyr!
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 gram smör
200 gram kokos

Sätt ugnen på 200 grader, klä en långpanna med bakplåtspappaer.
vispa ägg och socker pösigt.
klicka i smöret, rör i mjölet som blandadts med kakao, vaniljsocker och salt.
Bred ut i långpannan. Grädda i ca 15-20 min.
(OBA! ska gräddas ytterligare med glasyren på)
Medans kakan gräddas, gör glasyren:
Blanda i en kastrull socker, sirap, grädda och smör, sjuda i 5 min tills det tjocknar. Rör i kokos.
Bred glasyren över kakan. Grädda ytterligare i ca 10 min tills glasyren fått en gyllene färg.
Skär kakan i bitar.

Mums!

Dumlegrottor.

250 g smör.
1½ dl socker.
1½ tk bakpulver.
4½ dl mjöl.
1 dl vaniljsåspulver.
45 dumlekolor.

Arbeta ihop smör, socker, bakpulver och mjöl. Rör sist i vaniljsåspulvret.
Gör runda bollar av kakdegen och lägg i formar. De jäser ganska mycket.
Gör en fördjupning i varje boll med hjälp av pekfingret. Fyll hålrummet i dumlekola.
När du har gräddat klart kakorna lägger du en halv dumle i varje varm grotta.
Grädda i 15 min i 175 graders värme mitt i ugnen.

Mmm..

kladdkaksmuffins med noblesse.

100g smält smör.
1,5 dl mjöl.
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker.
1 krm salt.
2 st ägg.
3 dl socker.
16 st aluminiumformar.
1 ask noblesse.

Smält smöret. Rör ihop kakao, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst. Häll i mjölblandingen och rör om.
Häll smeten i aluminiumformarna.  grädda i 225 grader i 10 min.
Ta ut plåten och lägg en nobless över varje muffins.
Låt de svlana innan du lägger dem i påsar.


GOTTELIGOTTGOTT! ♥

-Kladdmuffins!

Håller just nu på att baka kladdmuffins, här kommer receptet!

2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält margarin.

Slå på ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver blanda.
Tillsätt sedan mjöl och magrarinet. Vispas snabbt ihop!

Muffinsarna ska gräddas mitt i ugnen i 10 min.

Smaskens!

RSS 2.0