- Jordgubbstårta.
♦ 2 dl socker
♦ 1 dl vetemjöl
♦ 0.75 dl potatismjöl
♦ 1,5 tsk bakpulver
Fyllning 1 (vaniljkräm)
♦ 2 dl mjölk
♦ 5 msk marsanpulver
Fyllning 2
♦ 3 dl jordgubbar mosade eller skivade (jag körde mina i matberedaren)
♦ 2 dl vispgrädde
Garnering
♦ 3 dl vispgrädde
♦ 0,5 liter jordgubbar
♦ ev. flagad choklad
Smörj och bröa en form som är ca 26 cm i diameter.
Vispa ägg och socker med elvisp.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten.
Vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen
av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna
under en handduk. Skär botten i 3 delar (jag skar bara min i 2 delar).
Använd en brödkniv och skär försiktigt runtom för att sedan komma in mot mitten.
Lägg den understa delen på ett serveringsfat.
Gör vaniljkrämen och låt den stå i kylskåpet i 10 min.
Bred ut vaniljkrämen över tårtbotten lägg på nästa botten.
Fördela jordgubbarna jämnt och bred ev. ut lite jordgubbssylt.
Vispa grädden och bred på den. Lägg på nästa botten. Bred runt om på sidorna och
resten ovanpå. Skölj jordgubbarna och ta bort det gröna. Låt jordgubbarna torka på papper.
Fördela dem ovanpå tårtan. Ställ in i tårtan i kylen en stund.
God blev den, det vill jag lova! ;)
- Baconlindad kycklingfilé med ost.
♦ 4 st kycklingfileér
♦ 2 pkt bacon
♦ 2 askar Creme bonjor.
Sås.
♦ 5 dl grädde
♦ 1 st del av osten som blev över
♦ 0,5 st hönsbuljong
♦ salt & peppar
♦ Soja
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader
Skär ett snitt längst kycklingen och lägg i några skedar ost.
Linda bacon runt fileén. Bryn dem runt om i en stekpanna.
Lägg sedan ner dem i en ugnssäkerform. Spara fettet i pannan
som blev över efter stekningen.
Nu är det dags för såsen. Häll grädden i pannan, smula i buljongen
och lägg sist i ost. Smaka av med salt och peppar + soja.
Låt koka upp. Häll såsen över fileérna, stoppa in i ugnen i ca
30- 40 min.
Servera med ris.
- Pastasås med ädelost.
♦ Karré (jag använde det som blev över av steken)
♦ Creme fraiche.
♦ Grädde.
♦ 2 st kött buljong.
♦ Lök.
♦ Peppar.
♦ Ädelost.
♦ Redning.
Gör så här:
Hacka löken, och fräs den.
Skär karrén i små bitar, lägg karrén och löken i en kastrull.
Tillsätt Creme fraiche och grädde. Värm upp detta så att det
blir som en sås. Skiva ädelosten och tillsätt den i kastrullen.
Låt osten smälta, tillsätt sedan köttbuljongen.
Smaka av med peppar, ev även salt.
Om såsen är för lös, tillsätt redning.
Serveras med pasta.
- Helstekt karré i ugnen.
Det du behöver:
♦ En stor bit karré (jag hade en på 2,2 kg)
♦ Soja
♦ vitlök
♦ salt
♦ peppar
♦ Creme Fraiche
♦ Grädde
♦ mjölk
♦ Sambal oelek.
Gör så här.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Stek köttet i en stekpanna så att den får färg.
Ta upp steken och smörj in den i soja.
Salta och peppra REJÄLT, pressa massor med vitlök på steken.
Sätt in steken i en ugnssäker form på fals 2, tills steken har fått
en inner temp på 80 grader.
koka potais.
När steken är färdig, då börjar du med såsen.
Häll över skyn från steken i en kastrull, tillsätt creme fraiche,
grädde och eventuellt lite mjölk.
Tillsätt några skeder sambal oelek.
Koka upp såsen, tills den har fått en bra konsistens.
Gott Gott!!
- Bild inlägg.
Cecilia, haha! Jag zoomade in henne!! =)
Peter håller på att skruva ihop en pall hos morsan.
Mormor.
Ser ni, jag har bytt gardiner. =)
- Hemgång!
Men först ska vi fara till Chania en sväng o kika
i lite affärer. :)
åh, jag gruvar mig för att sitta på arlanda i hundra år.
Om det är någon som är vaken i natt så får ni gärna ringa mig där vid tre. :)
Vi hörs sen!
Kram..
- Mias bilder!
fotograf, och alltså INTE jag. Här kommer några av hennes bilder!
Det här var 1: dagen? När vi spelade minigolf, jag hade några norska åskådare..
FAN vad jag hatar minigolf, jag var SÄMST!!
Mia är start klar, för ett sving.. :)
Jag & Mia (jag har värsta stirrblicken ever) det här var i måndags vi gick ut och tog oss några
drinkar. :)
Här är jag på restaurangen, vi åt på en mexikansk restaurang.
Och fina Mia. :)
Vi testade några coola hattar på mexican restaurangen. Snygga va? =)
Smuttar på en goó drink! Men vad hette den nu igen? Strawberry...
Vi fick en shot av bartendern, god var den!
Här var vi och åt på en kina restaurang.
- Solning!
Det har varit 36 grader varmt i solen.
Så jag har känt mig som en stekt korv!!
haha..
ikväll ska Mia jobba ett par timmer, så jag ska
fara ut en sväng o kika på byn!
Blir najs!
Jag känner mig inte så brun,
men lite färg har jag väl fått förhoppningsvis?!
Imorgon så åker jag hem..
Jag kommer sitta på arlanda och uggla.
I hur många timmar som helst! :(
Vi hörs!! :)
- Chania!
Nu har vi akt in till chania och atit..
Det ar riktigt fint har faktiskt..
Imorse akte vi ut till en fin strand dar lag vi och solade hela dagen..
Sen for vi pa Lidl och shoppade upp oss pa lite vin.
Sa vi drack en vinare och en cider, sen for vi till Chania.
Har har vi atit gott & druckit gott..
Nu ska vi ga vidare till nagon pub.
Vi har foresten tagit MASSOR med bilder,
som ni ska fa se sen..
Vi hors!!
PussPuss..