- Daimpaj.
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
2 ägg
1,5 dl farinsocker
¨1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt
Garnering
2 st hackade dubbeldajm
Sätt ugnen på 150 grader. Arbeta ihop alla ingreienser till pajskalet, tryck sedan ut degen i formen.Förgrädda i ca 10 min. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt och vispa till sist ner smöret. Häll smeten på pajdegen. och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Hacka daimen och strö över kakan direkt. Låt pajen sedan svalna. Servera med en klick grädde.
Lycka till!
- Chokladfudgetårta.
Chokladfudgetårta.
Här är receptet!
150 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
75 gram smör rumstempererat.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna gärna över natten.
Receptet är taget från tasteline.
- Fredagsmys!
Det har varit dåligt med uppdatering idag på bloggen.
Men det beror helt enkelt på att jag har varit för trött för att ens tänka på bloggen..
Tar nya tag imorgon, då kommer nya recept! :)
Nu ska vi mysa ner oss i soffan.
Ha en trevlig kväll!
- Biff teriyaki.
Den här rätten är super god, och är dessutom perfekt att ha i matlåda.
Biff Teriyaki.
400 gram lövbiff
2 st morötter
1 st gullök
1 st broccolihuvud
Salt
1 dl färdig teriyakisås
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
2,5 dl vispgrädde
Skala och hacka löken, skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Fräs grönsakerna tills de har får fin färg. Tillsätt köttet och stek tills köttet är genomstekt. Tillsätt de övriga ingredienserna, låt grytan koka ihop. Grytan är färdig när broccolin är mjuk.
Servera med ris och sallad.
Kram!
- Torsdag!
God morgon!
Nu är ytterliggare en jobbar natt avklarad. :)
Nu äre bara en kvar sen har jag helg.. woho..
Man hinner verkligen inte göra någonting när man jobbar natt,
det är bara att sova sova sova.. och när man väl är vaken känns det som att man har
keso i hjärnan.
Jag måste ju bara visa min fina garderob.
Visst blir man kär?
Ha det bäst!
- Hösten! <3
Finns det något mysigare än hösten?
Idag har jag inte gjort många knop..
Men lite plantering har jag hunnit med. :)
- Köttfärspaj.
Paj är något som båda jag och Peter älskar, så det görs ofta i detta hus.
Paj är även underbart gott att ha i matlåda! Jag har säkert lagt ut mitt paj recept tidigare,
men nu får ni det igen. :)
Köttfärspaj.
100 gram margarin
3 dl mjöl
2 msk vatten
Blanda samman alla ingredienser, tryck sedan ut degen i en smord ungsform.
Nagga degen med en gaffel och ställ in den i kylskåpet i 30 min.
Förgrädda sedan pajskalet i 10 min i 200 grader mitt i ugenen.
400 gram köttfärs
1 gulllök
7 champinjoner
1 rödpaprika
1 burk Creme Fraiche
3 ägg
Ost
salt
Peppar.
Hacka löken och bryn den i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Skär champinjonerna i små bitar ocg stek dom i en egen stekpanna, när de har fått fin färg tillsätter du dom i köttfärsröran. Hacka papariken och tillsätt den..
Blanda ägg cremefraiche, ost, salt och peppar i en skål (Jag tillsatte även tacosås), häll sedan blandningen i köttfärsröran och blanda ihop snabbt till en smet. Häll sedan smeten i pajskalet, lägg ost ovanpå pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min.
Blandningen i pajen kan man variera, jag gör olika varje gång! :D Huvudsaken är att du har äggstanningen.
Recepten kan göras både glutenfria och laktosfria.
Denna sås/röra brukar jag ha till pajen.
Den är hur enkel som helst att göra, och dessutom är den riktigt god!
Jag har inga riktiga mått på ingredienser, som vanligt..
Men jag brukar ta ca:
10 cm gurka
3 dl Turkisk yougurt
2 msk Honung
salt
peppar
Skala och skär gurkan i små fina bitar, lägg som sedan i en liten skål.
Tillsätt de övriga ingredienserna, smaka av!
FÄRDIGT! :D
Ha en bra dag! Kram.
- Trött, slut och färdig!
God Morgon!
Tro det eller ej, men jag har nyss vaknat..
Men det är ju inte så konstigt eftersom att jag har jobbat natt.
Natten flöt på och det gick riktigt bra att jobba trots allt.
Men idag mår jag inte riktigt bra, har fått blodtrycksfall xflera.. :( Blää..
Ska äta massa snabba kolhydrater och hoppas på att det går över..
Åh, jag fick inte till bilden, så att den blev rätt väg, men vad gör det??
Nu ska jag hoppa i duschen och sen krypa ner i soffan en stund.
Kram! <3
- Långpannebröd med havregryn.
Tog tag i saken och bakade bröd.
Det är ju alltid gott med nybakat bröd till maten!
Förresten så länkande jag recepten på föregående inlägg. :)
Långpannebröd med havregryn.
50 gram jäst
5 dl vatten
½ dl honung
50 gram smör
1 tsk salt
5 dl havregryn
12 dl vetemjöl special
1. Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och blanda till jästen har löst upp. Tillsätt honung, smör. salt och havregryn.
2. Blanda i mjölet (ca 9 dl) blanda tills degen är slät och fin + släpper från kanterna i degbunken.
Strö över lite mjöl, låt jäsa under bakduk ca 40 min.
3. Ta degen ur bunken på ett mjölat bakbord, knåda och tillsätt mjöl tills degen har bra konsistens.
4. Kavla och platta ut degen i en bakplåtspapperklädd långpanna (35 x 40 cm). Dela degen i rutor med en mjölad kniv. Nagga sedan degen med en mjölad gaffel.
5. Täck degen med en handduk och låt jäsa ytterliggare 30 min.
6. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 min i 225 grader.
7. Låt sedan kakan svalna på galler, övertäckt med handduk.
Så här såg brödet ut när jag hade kavlat ut det i långpannan..
fäääääärdigt!
Serveringsdags! :)
Lycka till! ♥
Receptet är hittat på kokaihop.se
- Morgonpromenad.
Skönt att starta dagen med en morgonpromenad! :)
Jag älskar hösten! ♥
Ha en bra dag allihopa!
- Köttfärsbiffar med champonjonsås.
Jag gjorde världens godaste biffar igår!
Det dumma var att jag inte tog något kort, men jag skirver ner receptet ändå..
Jag gör alltid mina recept på en höft så några exakta mått har jag inte..
Ca 400 gram köttfärs.
1 gul lök.
ca 3 msk grädde? (Jag brukar hälla i grädden på känn)
2 msk oxfond
salt och peppar.
hacka löken fint, häll löken i en bunke tillsätt köttfärsen och resterande ingredienser..
Forma köttfärsen till små biffar. Stek sedan biffarna, när biffarna är färdiga lägger du dem
i en ungsfast form och ställer in dom i ugnen på 100 grader.
Nu till såsen.
ca 6-7 champinjoner
1,5 dl grädde.
cuisine karl johansvamp
1-2 msk soja
salt
peppar
Bryn champinjonerna i stekpannan där du stekte biffarna, när champinjonerna har fått fin färg till sätter du de övriga ingredienserna och låter såsen koka upp och få fin konsistens. När såsen är fördig tar du ut biffarna ur ugnen och häller såsen över biffarna, *vips* så var middagen serverad!
Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sallad!
SUPER GOTT!
- Chokladfudgetårta.
Chokladfudgetårta, ett måste för choklad älskaren!
Lycka till, för er som sätter igång och bakar! ;)
- Brownietårta med hallonmousse.
Hej på er!
Nu var det ett tag sedan jag skrev.. Får up and downs med bloggen som ni ser.. :)
Denna goda brownietårta tipsade Mia mig om, så jag var bara tvungen att baka den..
And I LOVE IT! NAMNAMNAM!